Detailní popis produktu
21 dní macerace
Zrání v dřevěných sudech a v betonových vejcích
Sur lie - metoda zrání vína na kalech
Cuveé, Rebula, Malvazija, Laški Ritling, Zelen
Goli breg - beli je druh místních a autochtonních odrůd Vipava, tzv. Vipavec. Hrozny jsou ručně sbírány z jedné ekologicky pěstované terasovité vinice, ve které jsou všechny odrůdy vysazeny společně. Vinifikace na vlastních kvasinkách, až 21denní macerace, zrání ve dřevě a betonových vejcích bez přítomnosti SO2, v kombinaci s opukou kroužkovaným podkladem s mořskými sedimenty a bórou, je pravým vyjádřením terroiru Vipavských vrchů.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Oranžová vína |
|---|---|
| Obsah alkoholu: | 11,5 % |
| Objem: | 0,75 l |
| Země původu: | Slovinsko |
| Vinařská oblast: | Vipavská dolina |
| Ročník: | 2019 |
| Filtrace: | ne |
| Styl: | suché |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Fedora má své kořeny hluboko v historii – rodina Kobal pěstuje révu ve vesnici Dolanci už od roku 1880. Dnes Fedora spojuje stoletou tradici s moderním pojetím přirozeného vinařství. Manželé Valter a Mojca se od roku 2014 věnují nezávislé výrobě vín, kde každá réva, každý hrozen a každý sud dostává maximální péči.
Vinice se obdělávají ručně a biodynamicky, s minimálním zásahem do samotného vína, aby v lahvi vystoupila čistá chuť půdy, slunce a místního klimatu.
Fedora není jen vinařství – je to rodinný příběh, vášeň a úcta k přírodě, kde víno vzniká s respektem k tradici a s radostí, kterou je určeno sdílet. Ať už při společné večeři, setkání s přáteli, nebo při chvíli pro sebe – každá sklenka Fedora je malým zážitkem z Vipavské doliny, Slovinsko.
