Detailní popis produktu
Ročník - 2020
Suché
Nefiltrované
Spontánní femrantace
Macerované a zrání v hliněných amforách
13% vol.
Cuveé
Léta na Istrii jsou tradičně velmi horká. Protože naši předkové neměli chlazené sklepy, museli hledat alternativní způsoby, jak víno udržovat. Jednou z metod byla macerace, která obohacuje víno o třísloviny – taniny jsou přírodní konzervanty – které víno chrání. Vrátili jsme se k této staré metodě pěstování malvasie a obohatili jsme ji o naši odbornost tím, že jsme do sklenice přenesli výraz našeho území. Nejedná se však o Malvasia Maceration, Borac je lehčí, ovocnější a pitelný. Proč? Jeden rok v amfoře ho příznačně poznamenal. Je to oranžové víno na každý den!
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Rojac je rodinné vinařství z Slovinské Istry (Primorje) v okolí měst Gažon, Izola a Koper, které má kořeny hluboko v regionální vinařské tradici. Rodina Rojacových zde pěstuje révu a vyrábí vína již po generace – jejich vína jsou spojením tradičních hodnot, přírody a respektu k půdě.
Rojac se specializuje na bio‑ekologická vína z místních či tradičních odrůd hroznů, přičemž klade velký důraz na práci ve vinici a minimální zásahy při výrobě. Hrozny se sklízí ručně a ve sklepě se nechává víno přirozeně rozvíjet tak, aby v láhvi co nejvěrněji zachytilo charakter půdy a klimatu, odkud pochází.
Vína Rojac jsou nekonvenční, autentická, strukturovaná a bohatá – odrážejí osobitost místa a lidí, kteří je tvoří. V tomto kraji nad Izolou a Koprem se vinařství Rojac stalo symbolem poctivého přístupu k vínu a úcty k přírodě.
Mezi jejich styl patří jak suché bílé odrůdy jako Malvazija, tak červená vína či tradiční cuvée, která zrála přirozenou cestou a často se vyznačují výraznou ovocností, minerálním charakterem a dobrou strukturou.
